A súlyos kilökődési reakciót nagy dózisú szteroid lökés-terápiával próbálták megakadályozni, de ez sem járt sikerrel. Az orvosok még mindig bíztak a kilökődés megfékezésében, így úgynevezett ALG kezelést kezdtek el. Az ALG olyan immunglobulin, ami többféle fehérvérsejthez képesek kötődni, és azokat elpusztítani. Nagyon hatékony immunszuppresszív szer, de csak nagyon rövid időre kerülnek alkalmazásra: közvetlenül transzplantáció után, vagy kilökődési reakció kezelésére.  Az adagot testsúly, fehérvérsejt szám, és esetleges mellékhatások megléte alapján, személyre szabottan kiszámolják ki.

Sajnos ez sem vezetett eredményre, és a kialakult toxikus állapot miatt szeptember 23-án eltávolították a beültetett vesét. A műtét után vérzékenység, valamint jobboldali tüdőgyulladás lépett fel. Napokig kritikus volt az állapota, magas láz gyötörte. Természetesen újra kellett kezdeni a dialízis kezeléseket. Fiatal szervezete három hét alatt, a klinika orvosainak nagyszerű munkájának köszönhetően, már olyan állapotba került, hogy újra otthonról járhatott kezelésre, vagyis visszaállt minden a régi kerékvágásba.  Október 13-án testileg, lelkileg meggyötörve vittem haza. A sikertelen transzplantáció mindig okoz egy törést, hiszen nem tudni mikor lesz egy új lehetőség.

A családi környezet, a gyerekek közelsége csodákat tett. Lassan elérte a műtét előtti testsúlyát, ami a dializálást is kedvezően befolyásolta.

Mivel a sikertelen beültetést követően a beteget ideiglenesen leveszik a várólistáról, így elterveztük, hogy egy kirándulást teszünk Bécsbe. Ahogy kellően megerősödött, egy hétvégén elindultunk. Soproni szállást beiktatva, két nap után, nagyszerű élményekkel tértünk haza.