2013. november 16., szombat

Meríts erőt!

Képesek vagyunk a változásra?

Életünk minden percében szükségünk van akaraterőre.

Az akaratunkkal tudjuk építeni a jövőt. Hinnünk kell magunkban, hogy képesek vagyunk megteremteni azt, amit elhatároztunk.

A gondolatok és az akarat ereje ily módon sorsfordító lehet. Lehetőség szerint szabjunk magunknak egy időszakot, mely elteltével nézzük meg mit sikerült elérni. Nap, mint nap szembesülünk azzal a ténnyel, hogy olyan dolgokat is meg kell tennünk az életben, amelyhez semmi kedvünk. Bizonyos dolgokat könnyen megoldunk, de vannak olyanok, melyek megfelelő motiváció nélkül nem mennek. Kell egy cél, melynek elérése adja a motiváció alapját, ami az egészet mozgatja.

A motiváció szó a latin eredetű movere igéből ered, melynek jelentése mozogni, mozgatni. A motiváció a pszichológiában gyűjtőfogalom, motívumokból épül fel és minden cselekvésre, viselkedésre késztető belső tényezőt magában foglal.

A gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy amíg egészséges az ember nincs meg az a motivációs erő, mely kibillenti a megszokott életviteléből. Pedig rengeteg figyelmeztető jelzéseket kapunk nap mint nap. Legyen elég motiváció az, hogy a környezetünkben történő eseményekből levonjuk a következtetéseket a saját életvitelünk értékeléséhez. Ne várjunk addig, amíg saját életünkben bekövetkező betegség lesz a motiváció. Amennyiben mégis ez következne be, akkor döntsünk azonnal, hiszen kiválasztható a megfelelő életmód az adott betegséghez.

Aki olvasta a blogot, annak nem kell bizonygatnom, hogy mennyire fontos döntésről van szó.

Néhány gondolat is adhat erő!

„Ha csak azt vagy hajlandó megtenni ami könnyű akkor az élet nehéz lesz. De ha hajlandó vagy azt megtenni ami nehéz akkor az élet könnyű lesz.“
T. Harv Eker



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése